Domov       Pišite nam   

Živeti z avtizmom


Naše zgodbe

Avtizem - nismo sami

Dejstvo je, da veliko družin z avtističnim otrokom, po svetovnih statistikah-razpade. Avtizem je težka preizkušnja za starše in za celo družino avtističnega otroka. Potrebno je veliko dobre volje in pozitivnih misli, predvsem pa odrekanja in prilagajanja. Treba je živeti za tega otroka, da bi vsaj malo napredoval. Delo s takšnim otrokom je zelo težko, tako za terapevte, kot za starše same, kot tudi življenje z njim, pa vendar je potrebno vedeti, da NISMO SAMI!

V okviru Društva za avtizem DAN bomo organizirali podporne skupine sestavljene iz družin, katere živijo v istem kraju ali bližnjih krajih, ter katere si bodo med seboj pomagale z izmenjavo izkušenj.
Izkušnje drugih staršev so zaenkrat še vedno nekaj najdragocenejšega.

Naš cilj je seznaniti širšo javnost s problematiko avtizma, izobraževati ljudi, zbirati izkušnje različnih družin, katere so dosegle napredke pri svojem otroku na razno razne načine ter jih posredovati naprej drugim družinam(izmenjava izkušenj),kjer so predvsem pomembne izkušnje družin, katere so že začele z zdravljenjem avtizma po protokolu DAN! In opažajo izredne pozitivne spremembe pri svojem otroku, predvsem pa pripraviti vse naše otroke, da bodo nekoč živeli čim bolj samostojno in neodvisno življenje.

Ta svet je lep
Če nekomu nekaj daš,
Ta svet je lep
Če nekoga rad imaš,
Če roko stisneš komu,
Ki ga kaj boli,
Ta svet je lep,
Če si človek to želi

Skupaj polepšajmo ta svet
Našim otrokom!!!

Polepšajmo ta svet
V letu 2006 in omogočimo
zdravljenje avtizma našim otrokom!!!

na vrh